De boerderij

We doen mee aan het duurzaamheidsprogramma van de Albert Heijn.  Dat houdt in beter voor koe, natuur en boer.

In 2010 hebben we een nieuwe koeienschuur gebouwd, die voldoet aan de huidige normen.  Het is een klimaat schuur. U ziet ook een grote waaier ophangen in de schuur, zie foto 2, zo is het voor de koe heerlijk om  binnen te zijn.  De koeien worden door 2  robots gemolken. Het voordeel van een robot is dat de koeien zelf kunnen bepalen wanneer ze gemolken worden. Dat kan ook in de nacht. Als de koe te snel na de eerste melking  in  de robot gaat dan wordt hij niet gemolken, er moet minstens 6 uur tussen zitten. De koeien gaan in de zomer naar buiten.  Als de koe gemolken  gaat hij via de robot  naar buiten.  We hebben eigen opfok. Dat houd in dat we onze kalfjes houden.  Ook hebben we een eigen stier. 

Daarnaast hebben we een aantal barneveldse kippen, een aantal geiten,  twee vlaamse reuzen een voliére met catharina parkieten, en 3 lieve poezen.

s' winters bieden we tijdelijk stalling voor een kudde schapen die gaan lammeren. Net een kinderboerderij. ;-)

O ja,  er is ook aan de kleinste diertjes gedacht, we hebben een insectenhotel, eind voorjaar zaaien we het veld voor ons huis in met bloemzaad, daar komen veel insecten op af,  ook is het een prachtig gezicht.  Jullie zijn altijd welkom om een kijkje te nemen op de boerderij,  wel vooraf afspreken.